άλλες χρήσης, εμπορική χρήση, καθαρό νερό, νερό πισίνας, νερό υδρομασάζ

Αποτελέσματα χρήσης της συσκευής Aquakat σε πισίνες και υδρομασάζ.

Εκτός από τη γενική χρήση του, το AquaKat® μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πισίνες και υδρομασάζ. Μια ειδική συσκευή  AquaKat® αυξάνει την ποιότητα του νερού σε πισίνα και υδρομασάζ.

Τα οφέλη του αναζωογονημένου νερού σε πισίνα ή υδρομασάζ είναι:

 • Επιτρέπει τη μείωση ή την εξάλειψη της χρήσης χημικών ουσιών πισίνας.
 • Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του νερού
 • Δίνει στο νερό μια «καλύτερη αίσθηση» (πιο απαλή, πιο φρέσκια αίσθηση στο δέρμα)
 • Εξαλείφει τα κόκκινα μάτια, τον ερεθισμό των αυτιών και το ξηρό δέρμα που σχετίζεται με τη χρήση χλωρίου
 • Ξεπερνά το προηγούμενο πρόβλημα της σκληρότητας, του χλωρίου, στα χρώματα των μαγιό, και των μαλλιών.
 • Μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης του νερού
 • Βοηθά στον έλεγχο των φυκιών  ( άλγης ) και της λάσπης στις επιφάνειες της πισίνας
 • Μειώνει τη συσσώρευση μικροβίων και βακτηρίων στο νερό
 • Εξοικονόμηση χρόνου και δαπανηρή συνεχής λειτουργία σε (Є) που σχετίζεται με τη συντήρηση και τις προμήθειες πισίνας (χημικά) κτλ.
 • Εύκολο στην εγκατάσταση

Εγκατάσταση

Τα παρακάτω βήματα πρέπει να ακολουθηθούν πριν από την εγκατάσταση:

 • Ελέγξτε τη χωρητικότητα νερού της πισίνας σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείται το σωστό μέγεθος του AquaKat. Ανατρέξτε στον πίνακα χωρητικότητας της πισίνας που ακολουθεί.
 • Ελέγξτε τη χωρητικότητα αντλίας της πισίνας σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι επαρκής για τις ανάγκες της χωρητικότητας νερού της πισίνας σας, για να βεβαιωθείτε ότι πραγματοποιείται ο σωστός καθαρισμός της πισίνας (και οι πίδακες έχουν τοποθετηθεί σωστά, για να επιτευχθεί η μέγιστη κίνηση του νερού μέσα από την πισίνα).
 • Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή καθαρισμού και βουρτσίσματος πισίνας που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή λειτουργούν σωστά και είναι επαρκής για το σχέδιο και το μέγεθος της πισίνας σας.
 • Καθαρίστε πλήρως την πισίνα σας και πλύνετε το πίσω μέρος του φίλτρου άμμου. Εάν έχει τοποθετηθεί φίλτρο φυσιγγίου, καθαρίστε σύμφωνα με τις τυπικές οδηγίες.
 • Επιπλέον, πριν εγκαταστήσετε ένα AquaKat, ακολουθήστε τις προτεινόμενες διαδικασίες πριν μετατρέψετε την πισίνα σας χρησιμοποιώντας ένα  AquaKat
 • Με την ολοκλήρωση του πλήρους καθαρισμού της πισίνας και του εξοπλισμού και της εξισορρόπησης του νερού της πισίνας, η σωστή χωρητικότητα της συσκευής(ών) AquaKat της πισίνας μπορεί στη συνέχεια να εγκατασταθεί πολύ εύκολα, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες του κατασκευαστή που παρέχονται με το προϊόν από την Penergetic.
 • Η(οι) συσκευή(ες) πρέπει να εγκατασταθούν στον σωλήνα εξόδου — μετά την αντλία και το φίλτρο.
 • Κατά την τοποθέτηση της συσκευής στον σωλήνα, το  AquaKat πρέπει να τοποθετείται στον σωλήνα χωρίς εμπόδια — με άλλα λόγια, χωρίς να αγγίζει τοίχο, πάτωμα ή ηλεκτρικό καλώδιο.
 • Μετά την εγκατάσταση, συνιστάται να αφήνετε την αντλία της πισίνας να λειτουργεί για τουλάχιστον 24 ώρες, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης κυκλοφορία του νερού της πισίνας, επιτρέποντας έτσι στο AquaKat να αναζωογονεί και να αναδομεί το νερό της πισίνας για συνεχή χρήση.
 • Για να διατηρήσετε τη σωστή ισορροπία νερού, θα πρέπει να πραγματοποιείται συνεχής τακτικός καθαρισμός της πισίνας και του φίλτρου σας και πλύσιμο στο πίσω μέρος, καθώς οι εξωτερικές καιρικές συνθήκες και τα υπολείμματα (π.χ. φύλλα κ.λπ.) που προσγειώνονται στο νερό της πισίνας μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία νερού.
 • Όταν μια πισίνα AquaKat βρίσκεται σε λειτουργία και η πισίνα απαιτεί συμπλήρωση νερού, ελέγξτε το pH της πισίνας μόλις προστεθεί νερό για να δείτε εάν πρέπει να πραγματοποιηθεί εξισορρόπηση του pH του νερού. Το νερό εκτός ισορροπίας pH μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει την ανάπτυξη φυκιών.

Το νερό AquaKat στην πισίνα σας παρέχει ποιότητα νερού πηγής για την απόλαυση όλων των κολυμβητών και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και εξοικονόμηση κόστους.

Οι έντονες βροχοπτώσεις ή άλλα σημαντικά καιρικά φαινόμενα μπορεί να είναι παράγοντες εισαγωγής ρύπων και άλλων πιέσεων στη δυναμική της χημικής ισορροπίας της πισίνας σας.
Αυτές τις στιγμές δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του νερού.

Το Penergetic w (για επιφανειακό νερό) και το Penergetic w (για υπόγεια ύδατα) είναι συνοδευτικά προϊόντα του AquaKat και μπορούν κατά καιρούς να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη διατήρηση του νερού καθαρό ή στην παροχή υποστήριξης στον έλεγχο των φυκιών. Αυτά τα προϊόντα συζητούνται με περισσότερες λεπτομέρειες στην ενότητα Penergetic w αυτού του ιστότοπου.

Παράμετροι χωρητικότητας πισίνας

Παραδείγματα πισίνας AquaKat

Η πρωτοβουλία για τη χρήση του AquaKat για την περιποίηση πισινών τελειοποιήθηκε από τους διανομείς της Penergetic στην Αυστρία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναλάβουμε τη δουλειά τους και να εισαγάγουμε το σύστημα AquaKat της πισίνας στην Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Μαρτυρία ιδιοκτήτη πισίνας:

«Η πισίνα μας, μας είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα για σχεδόν ένα χρόνο. Η δημιουργία φυκιών ( άλγης ) ήταν πολύ γρήγορη και διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα σε χημικά και σέρβις πισίνας, από το κατάστημα συντήρησης πισίνας. Ταξιδεύουμε επίσης πολύ και κάθε φορά που γυρνούσαμε σπίτι μετά από σύντομες διακοπές η πισίνα μας ήταν πράσινη. Προφανώς, κάτι δεν πήγαινε καλά. Διαπιστώσαμε επίσης ότι είχαμε πόνο στα μάτια και τα αυτιά καθώς και πολύ ξηρό δέρμα από το νερό της πισίνας. Ακόμη και τα εγγόνια μας παραπονέθηκαν και δεν απολάμβαναν καν να πηγαίνουν στην πισίνα εξαιτίας αυτού του προβλήματος.

Μετά από επίσκεψη σε μερικούς φίλους μάθαμε ότι είχαν ένα σύστημα πισίνας AquaKat και ήμασταν τόσο έκπληκτοι όταν νιώσαμε αυτό το νερό, σε σύγκριση με την αίσθηση του νερού στην δική μας  πισίνα. Ως αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους της Penergetic για να τους κάνουμε να ρίξουν μια ματιά στην πισίνα μας και να συζητήσουν το προϊόν τους. Καταλήξαμε να αγοράσουμε μια συσκευή AquaKat για την πισίνα μας. Όταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας ήρθε να μας δείξει πώς να κάνουμε έναν προκαθαρισμό πριν από την εγκατάσταση του Swimming Pool AquaKat, μάθαμε ότι το νερό της πισίνας μας δεν ήταν ισορροπημένο και ότι υπήρχε υπερβολική ανάπτυξη φυκιών στην πισίνα και στο φίλτρο άμμου. Επιπλέον, ανακαλύψαμε ότι ο χλωριωτής μας ήταν βουλωμένος και ότι το νερό «συμπλήρωσης» από τη δεξαμενή που χρησιμοποιούσαμε για να γεμίσουμε την πισίνα μας ήταν πολύ αλκαλικό (με ένδειξη pH 10,2). Αυτή η δεξαμενή υποβλήθηκε αρχικά σε επεξεργασία με ενεργειακό w (για υπόγεια ύδατα). Με τη βοήθεια και την παρακολούθηση των ειδικών πισίνας της Penergetic — συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών και του προκαθαρισμού έγινε εγκατάσταση του AquaKat και, αφήνοντας την αντλία της πισίνας να λειτουργεί μέχρι το νερό της πισίνας να γίνει καθαρό και ισορροπημένο, χρειάστηκαν λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες για να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε μια αλλαγή τόσο στη διαύγεια όσο και στην αίσθηση του νερού στην πισίνα μας.

Το AquaKat έκανε μεγάλη διαφορά. Είναι πλέον πιο ευχάριστο για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των εγγονιών μας, να κολυμπάμε στην πισίνα. Τώρα, το νερό το αισθανόμαστε πιο απαλό στο δέρμα μας και δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε για επώδυνα κόκκινα μάτια ή προβλήματα στα αυτιά. Επίσης, η δεξαμενή γλυκού νερού μας φαίνεται να παραμένει καθαρή και σε ένα υγιές και ισορροπημένο επίπεδο pH για άλλη μια φορά – γεγονός που την καθιστά καλύτερη και για το πότισμα του κήπου μας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι έχει γίνει πολύ πιο εύκολο για εμάς να συντηρούμε την πισίνα μας μόνοι μας, χωρίς να απαιτείται εξωτερική βοήθεια από μια εταιρεία συντήρησης πισίνας. Αυτό από μόνο του μεταφράζεται σε μεγάλη εξοικονόμηση κόστους.»

Μαρτυρία ιδιοκτήτη πισίνας:

«Μας παρουσιάσανε για πρώτη φορά τη συσκευή νερού AquaKat για χρήση στο σύστημα ύδρευσης στο σπίτι μας. Βρήκαμε ότι η διαφορά στην ποιότητα και τη γεύση του νερού ήταν σημαντική και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με αυτό.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, αποφασίσαμε να συζητήσουμε με τον εκπρόσωπο της Penergetic τι μπορεί να είναι δυνατό για την πισίνα μας. Φαινόταν ότι δυσκολευόμαστε πάντα να διατηρήσουμε το νερό της πισίνας σωστά ισορροπημένο, χωρίς συχνά να χρειάζεται να καταφεύγουμε στη χρήση πολλών (δαπανηρών) χημικών, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες νερού. Επίσης, δεν μας άρεσε πολύ να πρέπει να χρησιμοποιούμε χημικά, ιδιαίτερα από το ότι τα εγγόνια μας χρησιμοποιούν την πισίνα όλη την ώρα. Παρατηρήσαμε ότι η χρήση της πισίνας μας τους προκαλούσε ερεθισμένα κόκκινα μάτια. Επίσης, η έντονη μυρωδιά του χλωρίου έβγαινε δύσκολα από τα μαγιό τους και τα αποχρωμάτιζε όπως και από τα μαλλιά τους.

Ένας εκπρόσωπος της Penergetic ήρθε στο σπίτι μας για να δοκιμάσει το νερό της πισίνας, το σύστημα κυκλοφορίας/φίλτρου πισίνας και την πηγή γλυκού νερού. Αυτός ο έλεγχος αποκάλυψε γιατί αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Ζούμε σε μια έκταση και έχουμε δεξαμενές αποθήκευσης νερού, τις οποίες κάναμε δοκιμή ταυτόχρονα. Με βάση αυτόν τον έλεγχο, ο εκπρόσωπος της Penergetic συνέστησε τη χρήση του penergetic w (για υπόγεια ύδατα) για την εξισορρόπηση του νερού της δεξαμενής. Εκτός από την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε την ενεργητική σκόνη w για τις δεξαμενές νερού μας, αποφασίσαμε να αγοράσουμε μια συσκευή AquaKat για την πισίνα μας.

Οι άνθρωποι της Penergetic προκαθάρισαν την πισίνα, τοποθέτησαν τις συσκευές και περιποιήθηκαν επίσης τις δεξαμενές αποθήκευσης νερού μας. Μας έδωσαν επίσης συμβουλές και οδηγίες για το πώς να συντηρούμε την πισίνα και τις δεξαμενές μας σε συνεχή βάση. Μέσα σε λίγες μέρες, η διαφορά με το νερό της πισίνας μας ήταν άμεσα αισθητή. Ήταν πολύ πιο ξεκάθαρο και φαινόταν να «λάμπει» κυριολεκτικά συνολικά, σε σύγκριση με αυτό που ήταν πριν από την εγκατάσταση του AquaKatΤο νερό είναι αισθητά πιο απαλό στο δέρμα όταν κολυμπάμε και τώρα επίσης δεν έχουμε πρόβλημα με ερεθισμένα κόκκινα μάτια ή μυρωδιά χλωρίου. Ως μέρος του προγράμματος συντήρησης της πισίνας μας, χρησιμοποιούμε τώρα τόσο το ενεργειακό w (επιφανειακό νερό) όσο και το ενεργειακό w (υπόγεια νερά) όπως απαιτείται. Η φροντίδα της πισίνας μας τώρα είναι τόσο εύκολη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *